وقتی صحبت از فواید عدس برای سلامتی به میان میآید، کمی پیشرفت میکند.
نصف فنجان عدس سبز برای کبد چرب پخته شده حاوی 140 کالری و 12 گرم پروتئین است که شامل: 0.5 گرم چربی، 23 گرم کربوهیدرات، 9 گرم فیبر،5 میلی گرم سدیم.
عدس سرشار از پروتئین است که به ساخت و حفظ عضلات، استخوان ها و پوست شما کمک می کند.
پروتئین همچنین می تواند به شما در مدیریت اشتها و کاهش وزن کمک کند زیرا باعث می شود نسبت به سایر مواد مغذی احساس سیری بیشتری داشته باشید. در بین لوبیاها فقط سویا پروتئین بیشتری دارد.
عدس که با غلات کامل خورده می شود، به عنوان معادل پروتئین گوشت عمل می کند، که به ویژه اگر رژیم گیاهخواری یا گیاهخواری داشته باشید، مفید است.
عدس همچنین فاقد گلوتن است و آن را به گزینه ای عالی برای مبتلایان به بیماری سلیاک تبدیل می کند.
هومن می گوید که اگرچه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، شواهد اولیه امیدوارکننده است و نشان می دهد که عدس می تواند:
محافظت در برابر بیماری:مطالعات نشان می دهد که خوردن منظم عدس باعث سلامتی می شود و خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت، چاقی، بیماری های قلبی و سرطان از جمله سرطان سینه را کاهش می دهد.
ترکیبات گیاهی (پلی فنول ها) در عدس ممکن است اثرات بسیار قدرتمندی داشته باشند.
پلی فنول ها ممکن است ضد التهاب، آنتی اکسیدان (مبارزه با آسیب سلولی) و محافظت کننده عصبی (حفظ سلامت مغز) باشند.
مطالعات همچنین نشان می دهد که عدس ممکن است سطح کلسترول را در افراد مبتلا به دیابت بهبود بخشد.
و سرعت آهسته ای که عدس روی سطح قند خون تأثیر می گذارد (به این معنی که عدس دارای شاخص گلیسمی پایینی است) همچنین ممکن است به شما در جلوگیری یا مدیریت دیابت کمک کند.